Inspiratie

Hoe kies je jouw quote op de muur?

quote-kinderkamer-blog

Om de muur een persoonlijke tint te geven, is een quote die bij je past, een hele mooie toevoeging in de kamer. 

Maar waar begin je? Welke spreuk vind je mooi en welk lettertype past er het beste bij?

Op internet is er gelukkig genoeg te vinden. Op onze Pinterest pagina hebben we teksten gepind, welke ons aanspreken. Op andere sites kwamen we deze tegen. 

Een kind, een wonder, zo mooi, zo bijzonder

Een wondertje geboren, breekbaar en klein, wacht maar tot ze wat groter zijn.

(bron: leukespreuk)

Mooie inspirerende quotes;

Life is far too important to be taken seriously

Every accomplishment starts with the decision to try

(deze kwamen we op froot tegen)

Wanneer je de tekst gekozen hebt, ben je al een heel eind. Maar je bent er nog niet helemaal 😉 Want voor welk lettertype ga je? Kies je voor een mooi elegant sierlijk lettertype, of juist een modern rond lettertype? Er zijn lettertypes zoals dat van een typemachine, maar ook lettertypes die lijken op een handgeschreven tekst. We hebben in onze webwinkel alvast een voorselectie gemaakt, maar met de ontelbare beschikbare lettertypes op internet is dat slechts een fractie van wat er mogelijk is.  

Heb je zelf ergens een heel erg mooi lettertype gevonden? Van nagenoeg alle lettertypes kunnen letters gesneden worden, dus ook vast van jouw gekozen lettertype.  

En hoe zit het dan met de afmetingen? Er zijn termen te lezen als teksthoogte, tekstbreedte, kapitaalhoogte, stokhoogte. In onderstaande afbeelding hebben we het visueel duidelijk gemaakt. 

Kies een afmeting die, ook van een afstandje, goed leesbaar is. Zorg dat je nog wel ruimte over houdt op de muur rondom de tekst, want anders lijkt het net alsof de tekst is ingesloten door de muren.

De kleur komt het mooiste uit, als deze contrasterend is. Een lichte kleur tekst, op een donkere ondergrond en vice versa. 

Mocht je na dit gelezen te hebben denken:  Leuk… ik wil graag een tekst, maar wat een keuzes…

Geen probleem, we werken kosteloos een viertal voorbeelden voor je uit, voor jouw gekozen quote op de muur, zodat ook op jouw muur een mooie persoonlijke quote geplakt kan worden!

TIP: Ook een mogelijkheid om te laten maken: Tekst voor op een naambordje of op de voordeur! Deze foto ontvingen we van een tevreden klant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *