Home » Voor de babykamer
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De leukste muurdecoratie voor de babykamer

Ben je op zoek naar ideeën voor de babykamer dan zit je bij Kidzstijl goed.

Kies je stijl

Wanneer een kleine op komst is dan wordt het tijd om na te denken over de babykamer. Weet je al welke kleur je wilt? En heb je al een thema in gedachten? Je gaat veel tijd doorbrengen in de babykamer zoals bijvoorbeeld tijdens het voeden of wanneer je jouw baby in slaap wiegt.

De babykamer inrichten is een project op zich. Wanneer je geïnteresseerd bent in design en echt een bijzondere kamer wilt creëren, begin dan met het maken van een inspiratiebord of ‘mood board’. Dit is de eerste stap voordat je meubels en accessoires gaat aanschaffen. Een mood board is een collage van goede ideeën en stijlen die bij elkaar passen. Je kan dit op papier doen of een digitale mood board aanmaken. Op een mood board kun je alles kwijt van plaatjes, kleurstalen en stoffen tot en met woorden die je te binnen schieten.

Op social media zoals Pinterest en Instagram  kan je heel veel inspiratie opdoen. Of misschien vind je het leuker om te knippen in tijdschriften? Begin bij het kijken naar welke meubeltjes je al hebt, naar de vloer die er wellicht al ligt en misschien hangen er ook al gordijnen. Van daaruit kan je kijken naar kleur. Als je mood board klaar is dan begint het daadwerkelijke inrichten. Heb je de basis klaar? Dan is het tijd om te decoreren. Decoratie voor de babykamer vind je in heel veel stijlen, maar kies wat bij jou past en goed voelt. Want het gaat erom dat het een babykamer wordt waar jullie je zich helemaal thuis voelen.

Inspiratie voor de leukste muurdecoratie

Wist je dat baby’s in hun eerste weken en maanden nog niet heel veel kunnen zien? Grote vormen met een groot kleurencontrast trekken altijd hun aandacht. Bij Kidzstijl vind je een veelzijdige keuze aan muurdecoratie voor de babykamer.

Muurstickers

Dus denk aan muurstickers voor de babykamer zoals grote stippen op de muur. Of lieve diertjes in een donkere kleur op een lichte muur. Of maak de leukste en mooiste quotes zelf met een eigen gekozen lettertype. Of bloemen. Ga je voor de stoere afbeelding met voertuigen of ga je voor een schattig beertje zoals Bobbi? Vrolijk een saaie muur op met unieke muurstickers. Ze zijn trendy en passen perfect in een hippe babykamer. Het kan allemaal bij Kidzstijl!

Behang

Ook geef je snel en makkelijk sfeer met behang voor de babykamer. Behang met een print van bijvoorbeeld Nijntje doet het goed op elke jongens- en meisjeskamer. De muurcirkels geven de illusie een doorkijkje te geven naar een andere wereld. Er zijn ook jungledieren of een paar bosdiertjes die graag bij je op bezoek komen. Bij het inrichten van de babykamer kun je er ook voor kiezen om de wanden neutraal en eenvoudig te houden, zodat je met leuke accessoires de kamer verder op kunt vrolijken. Behang is eenvoudig aan te brengen en ook weer makkelijk te verwijderen.

Posters

Wil je iets op de muur wat je vaker kan afwisselen en goedkoper is? Dan kan je denken aan posters voor de babykamer. Bij Kidzstijl zijn we dol op mooie illustraties die we persoonlijk kunnen maken met een naam of andere gekozen tekst. Je kan vele mooie posters vinden voor de babykamer. Denk een aan een schattige  alfabet poster, een geboorteposter of een poster met grappige dieren, jungle dieren of een dinosaurus. Posters in een mooie donkere lijst steekt prachtig af tegen een lichte muur en trekt de aandacht van jouw baby. Of hang ze op met masking tape of gebruik een gave poster hanger.

Kleur

Een kleine babykamer kun je op verschillende manieren ruimer laten lijken. Het juiste gebruik van kleur speelt hierbij een grote rol. Koelere pasteltinten zoals lila, beige en zacht blauw of geel in combinatie wit geven een luchtiger gevoel en daardoor een ruimtelijk effect aan de babykamer.

Babykamers mogen natuurlijk vrolijke en kleurrijke ruimtes zijn, maar maak het niet te bont in een beperkte ruimte. Het gebruik van te veel contrast kan een ruimte kleiner laten aanvoelen.  Wanneer je werkt met één kleurtint uit je mood board en die meerdere keren terug laat komen in de kamer, creëer je rust en ruimte. Speel met de plaats van je contrasten en ‘verdeel’ zo als het ware de aandacht voor het gevoel van evenwicht en ruimte. Kijk maar eens goed rond wanneer je de volgende keer in een professioneel gestileerde ruimte bent: veel stylisten maken gebruik van deze truck om zo meer ‘balans’ in een ruimte te krijgen.

Licht

Net zo belangrijk is het licht in de babykamer. Je wilt graag licht waarbij je goed kan zien, maar licht voor de sfeer is minstens net zo belangrijk. Of wanneer je midden in de nacht je baby wilt voeden of een droge luier geven. Voldoende verlichting op de juiste plekken heb je veel plezier van als het donker word. Met name rondom de commode is het om de praktische redenen prettig om extra licht te hebben. Kies een lamp die bij jouw thema past of helemaal jouw smaak is. Eventueel kun je licht ook reflecteren door gebruik van een mooie spiegel die past in de stijl van de kamer. Bij Kidzstijl vind je veel soorten lampen voor de babykamer.

Voor producten voor de babykamer ben ik altijd op zoek naar unieke producten die helemaal gepersonaliseerd kunnen worden met tekst of kleur of formaat. Geen ingekochte producten, maar met behulp van creatieve mensen allemaal zelfontworpen producten die op bestelling gemaakt worden. Ben je benieuwd naar dit ontwerpproces, volg me dan op Instagram of Facebook.

Op maat gemaakt

In deze webshop van Kidzstijl vind je heel veel decoratie voor de babykamer zoals muurstickers en posters. Maar ook heel leuk zijn de lampen of de kraamcadeautjes. En bijna elk product is te personaliseren. Dus vergeet niet contact op te nemen wanneer je een idee hebt en deze niet kan vinden in de webshop. En met de aankoop van producten bij Kidzstijl steun je ook mooie doelen zoals opvang voor dieren en Stichting Metakids.
Kijk lekker rond en vergeet vooral niet contact op te nemen als je vragen hebt of iets op maat gemaakt wilt hebben. Maak jouw babykamer helemaal van jou en je baby.