Nieuws

Actie voor Metakids

metakids

Kidzstijl zet zich in voor de actie en goede doel Metakids. Naast het ontzettend leuke werk voor Kidzstijl, werk ik al een lange tijd voor huisartsen. Eén van mijn collega’s, ze heet Jannette en is doktersassistente bij een huisartsenpraktijk, is enorm enthousiast bezig haar actie voor METAKIDS waarmee ze het goede doel steunt.

jannettesteuntmetakids.

Jannette maakt de mooiste handgemaakte kraamcadeau’s voor pasgeborenen om deze te verkopen en de opbrengsten volledig te doneren aan METAKIDS.  Ik help haar graag een handje door deze prachtige handgemaakte producten belangeloos aan te bieden via de webshop van Kidzstijl. 

Metabole ziekten

Om de dag wordt in Nederland een kind met een metabole ziekte geboren. Er zijn ruim 10.000 gezinnen in Nederland met één of meer kinderen met een metabole ziekte. Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Maar bijna niemand weet het. Vaak wordt een ziekte te laat herkend of is behandeling niet mogelijk. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.     

Onderzoek

Voor de meeste kinderen met een metabole ziekte is geen behandeling beschikbaar. De ziekte brengt veel verdriet en intensieve zorg met zich mee. Een vroege diagnose of behandeling kan dit voorkomen, maar daarvoor is nog veel onderzoek nodig. Artsen zeggen dat bij voldoende geld voor onderzoek binnen 25 jaar vrijwel geen kind meer hoeft te overlijden aan een metabole ziekte. Met meer onderzoek redden we dus kinderlevens!

Kijk voor meer informatie op www.metakids.nl. 

Doe mee!

Wil je ook mee doen en dit mooie doel steunen? In de webshop van Kidzstijl vind je diverse producten die door Jannette gemaakt zijn. Doe mee en help ons om Metakids te ondersteunen noodzakelijk onderzoek te financieren en om behandeling van deze slopende ziekten mogelijk te maken. Samen geven we deze kinderen kans op een toekomst! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *