Posters

10x posters ophangen

Posters zijn dè manier om eenvoudig en relatief goedkoop sfeer te geven aan een babykamer of kinderkamer. Posters kan je ophangen als groep (een posterwand) of je kan 1 poster xl ophangen als echte eyecather. Inspiratie nodig? Lees onze blog over posters.

Maar hoe hang je posters op? En als je liever niet wilt boren , welke mogelijkheden zijn er dan? Posters kan je op heel veel verschillende manieren ophangen, met of zonder gaten te boren. In deze blog geef ik je heel veel tips over hoe je posters kunt ophangen.

Railsysteem

Het ophangen van schilderijen en foto’s aan een schilderijrail is een uitvinding die al heel lang bestaat. De rail heeft een hele praktische functie en is de ideale oplossing om te voorkomen dat er beschadigingen aan de muur komen zoals gaten, knappend pleisterwerk, etc. In plaats van het gebruik van spijkers of boren, kunnen foto’s worden opgehangen aan de schilderijrail met behulp van een doorzichtig koord en een ophanghaak. Herschikken van de foto’s is net zo eenvoudig als het verplaatsen van de haken.

Je kunt poster op elke gewenste hoogte ophangen. En ook meerdere naast elkaar in een rij of gegroepeerd in verschillende formaten. En je kan ze elke keer weer anders ophangen. De ophangrail boven aan de wand kan je eventueel ook nog ophangen met montagetape of lijm voor permanente bevestiging. Dan hoef je ook hierbij niet te boren.   

Knijper

Vorig jaar kwam ik erachter dat ophangen van een stoere knijper van hout een te gekke manier is om een poster op te hangen. De knijper plak je door middel van een dubbelzijdig tape op de muur en kan je dus makkelijk weer verwijderen. Knijpers zijn er in allerlei formaten en kleuren. Je kan een blank houten knijper ook zelf schilderen. Of nog leuker, door je kinderen laten schilderen.

Kledinghanger

Kledinghangers zijn een leuke en originele manier om posters mee op te hangen. Dus heb je nog oude kledinghangers liggen? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze! En met die kledinghanger kan je de poster aan de muur hangen (spijkertje in de muur of een zelfklevende spijker gebruiken), ophangen aan een kastdeur, of welke plek je maar bedenkt.

Washitape

Ken jij het fenomeen washi-tape al? Het is simpelweg gekleurd tape met leuke patroontjes erop. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel washi-tape in huis liggen. Jij nog niet?

Voor nog geen euro heb je het in huis! Te koop bij verschillende bekende budget winkels en doe-het-zelf zaken. Het kost je bijna niks, maar je kan het wel voor veel dingen gebruiken. Naast knutselen en spullen versieren kan je het ook perfect gebruiken om je posters mee op te hangen. Handig toch? Waarom zou je nog een – duur – fotolijstje aanschaffen als je er van washi-tape zelf een lijstje kan maken?

Kneedgum

Ken je het nog van vroeger? Alle posters van rocksterren aan de muur bevestigt met kneedgum? Kneedgum is een goedkope en stevige manier om jouw posters op te hangen zonder lijst. Kneedgum  werkt heel goed op een gladde muur of deur. Hang een aantal van je favoriete posters bij elkaar en je hebt geen frame om je poster meer nodig. Kneedgum is ook een stevige manier voor het bevestigen van posters. Soms gaat het wel jaren mee! 

Posterhanger met latjes

Een posterhanger met latjes is een leuk, creatief alternatief voor een lijst. Deze posterhanger bestaat uit twee houten latjes die tegen elkaar klemmen. Je klemt er de poster tussen zonder deze te beschadigen. Aan de binnenkant van deze latjes zit meestal een beschermlaag. Deze latjes kunnen alleen aan de bovenkant zitten maar ook zowel boven als beneden. Hierdoor blijft de poster mooi strak. Aan de bovenkant zit meestal een touwtje bevestigd wat je aan een spijker op kan hangen. Posters die je aan deze hanger ophangt krijgen al snel een vintage effect. Dit komt omdat de oude schoolplaten van vroeger ook zo werden opgehangen. Dit vintage effect kun je benadrukken door te kiezen voor een kunst poster of bijvoorbeeld een botanische print. Deze in combinatie met de hanger zijn nu heel erg populair!

Inlijsten

Er zijn heel veel verschillende manieren om je poster op te hangen, maar de meest voorkomende is toch wel door middel van een fotolijstjes. Het geeft je poster extra bescherming, maar zorgt er ook voor dat je poster meer luxe uitstraalt. Het maakt de ruimte helemaal af. Tip: speel met fotolijstjes, hang verschillende formaten bij op verschillende manieren bij elkaar voor een leuk en speels effect.

Klembordjes

Een klembord, een handig item dat de afgelopen jaren bekender is geworden, omdat mensen het tegenwoordig voor hun interieur gebruiken. Want eigenlijk is er niks bijzonders aan en bestaat het al jaren, maar werd het alleen gebruikt om je papier aan vast te klemmen. Heb jij een klembord in huis? Wat doe je daar mee? Je gebruikt hem vast niet veel. Binnenkort wel, want weet je wat nog leuker is? Je klembord aan de muur hangen en er vervolgens foto’s of quotes aan te hangen. Het ziet er natuurlijk super stijlvol uit. Een goede manier om van die saaie lege muur af te komen! Om je muur nog speciale en gaver te maken, kan je heel veel klemborden bij elkaar hangen. Varieer ook eens met verschillende groottes en soorten klembordjes. Het geeft een supermooi effect aan de muur. Binnen no-time is jouw muur een echte blikvanger!

Aan een touwtje

Touw, lint, leer is altijd handig om in huis te hebben en waarschijnlijk heb je het ook wel in huis. Heb je geen fotolijstjes meer in huis om je nieuwe posters in op te hangen? Dan biedt touw, lint of leer jou een goede en creatieve oplossing! Een goedkope, maar tevens stijlvolle manier om je posters mee op te hangen. Je kan je poster vervolgens makkelijk bevestigen met (papier)clipjes of knijpers. Het geeft je ruimte gelijk heel veel sfeer en het kost je bijna niks!

Kralen met klem

Posters ophangen met een stijlvolle kralenklem is tegenwoordig ook helemaal trend. Het is een hanger met houten kralen en een metalen clip. Deze kralenhanger is handgemaakt en kan je ook heel makkelijk zelf maken. De kaartenhanger hang je eenvoudig op aan een spijkertje. Je kunt er een kaartje of poster aan hangen. Maar je vind vast nog andere leuke ideeën om op te hangen zoals een droogbloem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *