Muurstickers

Kies jouw quote op de muur

Het toevoegen van een speciale quote aan de muur van je kinderkamer is een eenvoudige manier om het specialer en persoonlijker te maken. Of je nu op zoek bent naar een inspirerende zin of een paar wijze woorden, het vinden van de perfecte quote kan een leuke en lonende ervaring zijn. Van klassieke auteurs tot moderne dichters, er zijn zoveel opties waaruit je kunt kiezen. Met de juiste quote creëer je een betekenisvolle en unieke ruimte in je kinderkamer die jouw unieke persoonlijkheid weerspiegelt. In deze blog lees je alles over het kiezen van jouw quote op de muur van de babykamer of kinderkamer.

Stap 1: analyseer de betekenis van jouw quote

Lees je wel eens een citaat en vraag je je af wat het werkelijk betekent? Of het nu een beroemd gezegde is of iets wat je vriend zei, citaten hebben de kracht om ons te inspireren en ons te laten nadenken over ons leven. Wanneer je een quote op de muur van jouw kamer wilt kiezen, analyseer dan als eerste de betekenis. Laten we als voorbeeld de betekenis analyseren van een bekende quote die ons allemaal aanmoedigt om de dag te grijpen.

“Carpe Diem”, of “pluk de dag” in het Nederlands, is een citaat dat al eeuwenlang wordt gebruikt om mensen te motiveren actie te ondernemen en het meeste uit hun tijd te halen. In de kern gaat dit citaat over leven in het huidige moment en kansen niet aan je voorbij laten gaan. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in zorgen over de toekomst of spijt uit het verleden, maar als we ons concentreren op wat er nu gebeurt, kunnen we het leven echt ervaren.

quote-muur-plukdedag

Stap 2: Ervaar wat een quote met je doet

Het ervaren van de betekenis en impact van een citaat is een persoonlijke reis die maakt dat je naar jezelf kijkt en wat een quote met je doet. Een citaat kan iemand op een bepaalde manier aanspreken, maar voor iemand anders iets heel anders betekenen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om te begrijpen waarom bepaalde citaten op een diep niveau bij je resoneren, omdat deze kennis veel kan onthullen over je eigen waarden, overtuigingen en wereldbeeld.

De echte kracht van citaten ligt niet alleen in hun woorden, maar ook in hoe we ze in ons leven verwerken.

Stap 3: Kiezen op de juiste manier

Als het gaat om het kiezen van jouw quote op de muur, kan het behoorlijk overweldigend zijn. Er zijn zoveel opties dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. De juiste quote kan echter een enorme impact op je leven hebben door betekenis en inspiratie te bieden wanneer je die het meest nodig hebt. Dus, hoe kies je de perfecte quote voor jou?

Bedenk eerst wat voor impact je wilt dat de quote op je leven heeft. Wil je iets dat je inspireert om door te gaan in moeilijke tijden? Of wil je iets dat je herinnert aan de mooiste momenten in je leven? Als je eenmaal weet naar wat voor soort impact je op zoek bent, is het gemakkelijker om je zoekopdracht te verfijnen.

Overweeg vervolgens jouw persoonlijke smaak en waarden. Wat de een aanspreekt, resoneert misschien niet met de ander. Een paar voorbeelden die mij al;tijd een speciaal gevoel geven:

  • Een kind, een wonder, zo mooi, zo bijzonder
  • Eenwondertje geboren, breekbaar en klein, wacht maar tot ze wat groter zijn
  • Life is far too important to be taken seriously
  • Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf
  • Wat niet op een goede dag, maak er één!

Stap 4: Kies jouw lettertype en kleur

Wanneer je jouw quote op de muur hebt gekozen, ben je al een heel eind. Maar je bent er nog niet helemaal. Want voor welk lettertype ga je? Kies je voor een mooi elegant sierlijk lettertype, of juist een modern rond lettertype? Er zijn lettertypes zoals dat van een typemachine, maar ook lettertypes die lijken op een handgeschreven tekst. Met zoveel opties die er zijn, kan het overweldigend zijn om er maar één te kiezen. Maar vrees niet! We hebben voorbeelden om je te helpen bij het kiezen van het perfecte lettertype.

Heb je zelf ergens een heel erg mooi lettertype gevonden? Van nagenoeg alle lettertypes kunnen letters gesneden worden, dus ook vast van jouw gekozen lettertype.  Denk erover na dat elk letterype zijn eigen hoogte en breedte heeft. Welke afmetingen jij wilt en hoe de tekst eruit komt te zien, valt dus samen met het lettertype. Vergeet niet dat leesbaarheid de sleutel is! Hoewel het verleidelijk kan zijn om een uitgebreid scriptlettertype of iets supertrendy te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het nog steeds gemakkelijk leesbaar is.

Als laatste kies je een kleur. Bij Kidzstijl kan je kiezen uit 40 verschillende soorten kleuren. Allemaal muurstickers die je gegarandeerd een lange tijd kunnen laten genieten van jouw quote. De kleur komt het mooiste uit, als deze contrasterend is. Een lichte kleur tekst, op een donkere ondergrond en vice versa. Bij twijfel over een kleur kan je altijd een kleurenstaal aanvragen.

quote-muur-lettertypes-kidzstijl

Conclusie: inspiratie gevonden

Heb je jouw quote op de muur gevonden en gekozen? Super! En mocht je na deze blog gelezen te hebben denken:  Leuk… ik wil graag een tekst, maar wat een keuzes… Geen probleem, ik werk kosteloos een viertal voorbeelden voor je uit, voor jouw gekozen quote op de muur, zodat ook op jouw muur een mooie persoonlijke quote geplakt kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *