Inspiratie

Mix en match de leukste muurdecoraties voor de kinderkamer

De leukste manier om een babykamer of kinderkamer in te richten is met muurdecoraties te mixen en matchen. Er zijn zulke gave thema’s voor jongens en meisjes te vinden. Jungle, regenbogen, voertuigen, boerderij. Noem het maar op en het is er. Combineer verschillende vormen en materialen, zoals muurstickers met posters, en het geheel wordt nog net even leuker. En in elk thema, ook bij Kidzstijl, kan je muurstickers, posters, lampen, etc vinden. 

Je creëert een thema door te mixen en te matchen met verschillende materialen.

Mix and match muurdecoratie in de kinderkamer. Hoe werkt dat? Het uitgangspunt is dat je verschillende productlijnen met elkaar combineert binnen hetzelfde thema, waardoor je een rijker geheel krijgt en de kamer nog meer gaat leven. Binnen onze shop verkopen we muurstickers, muurposters, behang in verschillende stijlen, lampen, en andere accessoires. Al deze producten zijn met elkaar te combineren.

In deze blog hebben we aandacht voor het mixen en matchen van posters met muurstickers. 

Met hieronder 5 ideeën en voorbeelden:

Boho poster en muurstickers

Modern. Romantisch. Vintage. Een gevoel. Wat is bohemian, of boho, eigenlijk niet? Het bohemian of boho thema in een interieur gaat met van alles samen en is een tijdloos thema. Combineer verschillende kleuren, materialen en patronen in de kinderkamer en je hebt al gauw een stijl te pakken die zowel modern, romantisch als vintage kan zijn. Met deze combinatie van een boho kaartenset en muurstickers tipitenten op de achtergrond creëer je dat boho gevoel.

mix-match-muurdecoratie-boho

Patronen en vormen samen met posters

Een populair item in onze shop zijn de geometrische vormen, zoals driehoeken en stippen. Het geeft je de vrijheid om ze symmetrisch te plakken verspreid over de muur of juist te groeperen en er een nieuwe vorm van te maken. Geometrische muurstickers zijn goed te combineren met elke poster in de shop. Dit is omdat je ze kunt bestellen in elke kleur die je maar wilt. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor kleuren die matchen met de poster zelf. Zo straalt het meer rust uit. Maar complementaire kleuren, kleuren die tegenover elkaar liggen in een kleurencirkel, geven ook een leuk effect.

mix-match-muurdecoratie-vormen

Zwart wit posters en muurstickers

Baby’s houden van contrasten. Logisch want in de eerste periode zien baby’s vooral vormen en zwart-wit tonen. Hoe sterker het contrast, hoe interessanter het wordt. Een poster met zwart/wit bijvoorbeeld, is voor je kindje heel interessant. En zo hoef je niet meteen met ‘rood’ aan de gang te gaan om het te laten opvallen ;). Mag natuurlijk wel, want zwart/wit combineer je met iedere andere kleur. Zo heb je ook na de babyfase nog lang plezier van dit thema. In dit voorbeeld hebben we onze zwart witte posters van een olifant, giraffe, krokodil en nijlpaard gecombineerd met muurstickers strikjes.

mix-match-muurdecoratie-zwartwit

Werktuigen, combineer de posters en muurstickers

Het lijkt wel of de meeste jongens (en natuurlijk ook sommige meisjes) vanaf de geboorte interesse hebben in alle wat wielen heeft en geluid maakt. Een kinderkamer met voertuigen en werktuigen zijn dan ook enorm populair als thema. Kidzstijl verkoopt verschillende producten in thema Werktuigen, waardoor dit thema het ultieme mix and match voorbeeld is voor in de kinderkamer. Muurstickers, posters, lampen. Combineer voor groots effect!

mix-match-muurdecoratie-werktuigen

Jungle thema, posters en muurstickers combineren

Het jungle thema is al jaren mateloos populair bij zowel jongens als meisjes. Kleuters gaan op avontuur in hun eigen kinderkamer met veel wilde dieren. Dit thema gaat natuurlijk prachtig samen met natuurlijke materialen als hout, bamboe, linnen en rotan. Hieronder een mix en match idee met een posterset en muurstickers met jungledieren. Verschillende kleuren groen, knuffels en planten maken het helemaal af.

mix-match-jungle

Kortom, het gebruik van posters in combinatie met muurstickers is een geweldige kans om de ruimte te personaliseren en te verbeteren. Mix en matchen is zeker de leukste manier om muurdecoraties te gebruiken voor de kinderkamer. Door verschillende elementen te mixen en matchen, kun je een visueel aantrekkelijke en stimulerende omgeving voor jouw kleintje creëren. Het is belangrijk om bij het kiezen van de decoraties rekening te houden met factoren als kleuren, grootte en thema. Met goede voorbereiding en creativiteit kan de kinderkamer worden omgetoverd tot een knus en betoverend omgeving dat vreugde en comfort geeft aan voor zowel baby, kind als ouders. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen en laat jouw fantasie de vrije loop om een ​​werkelijk magische kinderkamer te creëren die een blijvende indruk op jouw kind(eren) zal achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *